esterwijnberg1.reismee.nl

Mijn eerst week in Brisbane

Deze week is er al zo veel gebeurt maar ik zal proberen het zo kort mogelijk te houden. Toen we bij het vliegveld waren enik afscheid moest nemen van mij ouders, zus (Laura) en Jeroen had ik het er echt moeilijk mee er ging van alles door mij hoofd van: ik kan dit niet, ik wil dit niet, waarom ga ik dit doen maar vooral was ik erg bang, bang om dit allen te doen bang voor alles, maar mij vader fluisterde moed in mij oor en dit hielp echt maar nog de afscheid was erg moeilijk als ik er weer aan denk krijg ik rillingen.

De vluchten zijn erg goed verlopen alles was duidelijk te zien waar ik heen moest. Allen mij handbagage was erg zwaar ik wil ook alles mee hebben :P de vlucht naar Londen heb ik lekker de boek van Australië voor dummy's gelezen erg leuk moet ik zegen (nog maal bedankt). Aangekomen in Londen moest ik lang wachten (3uur) voor dat mij ander vlucht ging heb maar wat gelezen in een ander boek die ik heb gekregen. De vlucht van Londen naar Singapore ging lekker snel heb zo 10 uur geslapen ik was echt moe, de films die ze hadden (de meest) had ik natuurlijk al gezien (tja moet ik maar niet zo veel films kijken :P). eenmaal in Singapore stond mij vlucht al op de scherm, maar ze hadden een internet plek waar je 15min op het internet kon natuurlijk heb ik dat even gedaan. Wel raar ik had net mij ontbijt op en in Singapore was het al weer avond. Ook de vlucht van Singapore naar Brisbane ging erg goed er was wel meer turbulentie wat ik wat minder vond. Om 6.30 was ik in Brisbane :D, het duurde erg lang voor dat ik door de douane was en dan moest ik ook nog wacht op mij shuttlebus die om 9.00 kwam.

Bij de YHA hostel waar ik 2 nachtje zo verblijven het was daar erg mooi zelfs een zwembad (waar ik niet in ben geweest) deelde ik de kamer met 2 ander meiden en Britse en een Zweedse. Maar dit wist ik nog niet oen ik er was. Ben meten gaan slapen ik was erg moe, maar wou ook niet te lang gaan slapen anders kon ik 's avonds niet meer slapen. Na wat geslapen te hebben leerde ik het Britse meid kennen we hebben gezellig gepraat maar ik moest echt heel even wennen dat het in het Engels moest (het ging nog niet zo vlot). Het Zweeds meid kwam ook en hebben gezellig met ze 3 gepraat (mij Engels ging al iets volte) en ben ik met het Zweeds meid gezellig de stad in geweest, lekker ergens gegeten en de kroeg in gegaan waar ik een erg leuke tijd had met wat jongens ook gepraat. Ik heb het niet te laat gemaakt was nog erg moe en de volgende dag had ik de introductie dag. De introductie was erg gezellig het gaf mij veel ideeën wat ik hier wil doen, ook naar dat ik klaar ben met au pair. Ik kreeg mij eigen SIM en een rekening geopend. Die middag ben ik gezellig naar South bank gegaan samen met het Zweedse meid lekker gezond en gezwommen. Dit keer ben ik iets vroeger naar bed gegaan nog even bij het YHA hostel gezeten en gedronken met mij kamergenoten en 2 andere gezellig mensen.

De dag dat mij gastfamilie mij op kwam halen ik was erg zenuwachtig ook al heb ik al vaak met hun gesproken dit was toch anders we zien elkaar nu in het echt en je leer de mensen nu beter kennen. Een straks zijn ze erg stijf en je heb geen klik. Maar in tegen deel ze waren erg relax en meten was er al een klik. De jongens waren nog wel erg rustig en verlegen maar dit ging ook snel voor bij. De eerst dag hebben we veel besproken heb ik rustig mij koffer uitgepakt en lekker gezwommen in het zwembad (yes ze hebben een zwembad in de tuin :P). de 2 dag hebben we samen de morgen routine gedaan zo dat ik precies zien hoe dit ging heeft Dabbie (de moeder) mij de school laten zien. En in de middag hebben we de kinderen weer opgehaald en lekker gezwommen en gespeeld. Dit wiekend gingen de jongens naar de vader hij haalden de jongen rond 6 uur op. Er kwam die vrijdag 2 vrienden van Debbie langs, ik heb gezellig met hun gegeten, gedronken, gepraat en tv gekeken, dit was erg gezellig ze waren er open en ik heb weer een leuk avond gehad.

Het wiekend heb ik groots gedeeld gereden eerst had ik mij rijles dit ging er goed (natuurlijk want ik wet al hoe ik moet rijden :P) ik moest allen wennen dat het een automat. De middag ben ik met Dabbie naar een berg geweest waar je heel Brisbane kan zien dit was echt mooi ik ga er zeker nog een keer heen, we hebben daar ook geluncht bij het mooi uitzicht. Debbie heeft ook veel uitgelegd waar wat is en zijn lang haar werk gegaan alen tja toen ik de auto moet pakeren had ik mij eerst ongeluk (ik wou de auto steel zetten maar in plaats van de ram ging mij voet tegen het gas tja tegen de muur aan). Debbie deed er erg kalm over gelukkig want ik vond het al erg eer was ook niet veel beschadig een paar kransen de muur is er erger aan toe :p. De zondag hebben we het iets rustige aan gedaan we zijn naar wat plekjes geweest ook naar een gigantische snoep winkel, en jaaaa ze hebben hier Hollands drop (dat hoef ik niet te missen :D).

De mandag en de dinsdag heb ik samen met Debbie de kinderen naar school gebracht en opgehaald. En nu doe ik het allen maar het is zo rustig mij dag indeling is echt heerlijk. Rond 7 uur uitbed zorg dat de kinderen klaar zijn voor school dan breng ze naar school, tot 2.45 lekker zonnen, bij heb zwembad zitten, achter de leptop en een Betje de huishouden doen dan om 2.45 de kinderen weer van school ophalen zorgen dat ze de huiswerk doen wat drinken met ze enze
eten koken gezamenlijk eten met Debbie ook en uiteindelijk hun naar bed brengen maar dit do ik samen met Debbie. Hoe makkelijk wil je het hebben, ze zitten mij wel uit te proberen maar daar trap ik natuurlijk niet in. Tot nu toe heb ik het hier in Brisbane erg leuk het is mooi weer en ik geniet er erg van.

samantha

Wat een naar leven heb je daar zeg verschrikkelijk:p haha klinkt goed al een beetje je je ddraai gevonden zo te horen. Heeel veel plezier en werkseee xxx

Wendy Dekker

Hey meid! Wat fijn om te horen dat je het zo leuk hebt daar! En bedankt dat je me nog wat foto's stuurde. Echt heel leuk! Ik kijk uit naar je volgende avonturen :-) dikke kus!

Sylvana

Blij om te lezen dat je het na je zin hebt! Geniet ervan meid!! Ook ik kijk uit na je volgende avonturen! Haha dikke kus, love!

Laura

Super dat je het daar Mooi hebt !! wie wil z'n baantje niet in Australie he ;)

Ariëla

Geniet meis! Goed bezig.
Leuk je zo te volgen.

Groetjes Ariëla

Christianne

Mooi meid dat het zo gaat geniet er maar van en heel veel succes

groetjes christianne en gerardo

ilse en gerdien

Ha Ester

wat een verhaal! de reis is goed verlopen en de eerste indrukken zijn geweldig. wat zul je moe zijn van het tijdsverschil en alle indrukken gelukkig kun je tijdens je werk een beetje bijkomen.
een hele goede tijd daar

groet ilse ne gerdien

Gaby

Hoi buurmeissie,

Je hebt een leuk verhaal geschreven,erg leuk en fijn om te horen dat je het naar je zin hebt.

Groetjes Gaby

opa en oma

hoy ester wat een verhaal het doet ons goed dat alles
van een leien dakje gaat en ik hoop dat daar nog een
mooie tijd tegemoet gaat dikke kus

opa en opa

Gerian Bosveld

Hey Esther,

wat leuk te horen dat ht goed gaat daar.
Veel plezier en geniet ervan!!!!!
gr gerian

Monique, Jan en Ymke

Ha toppertje,

Dat heb je toch even goed gedaan, zeg.
Jezelf overtroffen om de reis toch te maken, terwijl je het zo moeilijk had.
Gelukkig is het wel een succeservaring geworden.
Wat fijn dat je een warm onthaal hebt gekregen.
Ga lekker genieten.

XXX Ymke, Jan en Monique

Nadine

Hoi Ester,

Leuk verhaaltje, fijn dat je goed bent ontvangen in de familie.

Geniet ervan!

Nadine

leonie z

Hey ester
Gwn je blog eindelijk kunnen vinden , ben er nog niet zo handig mee.
Ik heb je korte verhaal gelezen, en ben blij om te horen dat het zo goed met je gaat.

Maar dat kan natuurlijk ook niet anders met zo; n mooie baan.
Dikke kus